1 מחלקים בסכין את הדג למס' המנות הרצויות. ממליחים במעט מלח ושמים בקערה למשך שעה. שוטפים ומייבשים (אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה, רק להקפיד לשטוף ולייבש במגבות נייר). 2. מתבלים את הדגים תוך עיסוי ומניחים בצלחת בצד. 3. שמים את הפלפלים המיובשים (מתוקים+שאטה) בקערית עם מים רותחים. כשהם מתרככים, פותחים בעזרת סכין ומנקים את הגרעינים מבפנים. 3. מסדרים ישר בסיר חצי מכל כמות הירקות: כוסברה, עגבניות, שום, פלפל אדום, פלפלוני שאטה, פלפל אדום יבש, פלפל טרי חריף (את החצי השני מכל הירקות האלו שומרים לשכבה העליונה). מעל שכבת הירקות שמים את הדגים המתובלים. 4. מעליהם שמים את הירקות ששמרנו בצד (אם יש זמן מומלץ להכניס את הסיר כמו שהוא מכוסה למקרר לשעתיים, כדי שהתבלינים ייטמעו היטב בדגים וישפרו את הטעמים). 4. מערבבים את המים עם אבקת המרק ורסק העגבניות, ובזהירות רבה שופכים לסיר. מומלץ ביותר לשפוך מהצד, כך שהתיבול לא יישטף מעל הדגים. אם צריך מוסיפים מים (גובה המים צריך להגיע עד שליש גובה הדג). 5. מבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה. ממשיכים לבשל 10-12 דקות ברתיחה עם מכסה. 6. מורידים להבה לבינונית, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עוד 20-25 דקות. 7. בשלב זה יש להוסיף את שמן הפפריקה האדום, ולהטמיע אותו ברוטב תוך כדי סיבוב הסיר מצד לצד, וממשיכים לבשל. מדי פעם יש לקחת רוטב בעזרת כף, וליצוק על הדגים. 8. טועמים ומתקנים תיבול.