המצרכים (6 מנות):לדג:
לרוטב הטריאקי:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: יוצקים לסיר את רוטב הסויה וחצי מכמות המים, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. 2 טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו עד לקבלת בלילה חלקה, מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה. 3 מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, מבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש. 4 משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון, מחממים מחבת נון-סטיק וצורבים את הדג כשתי דקות על צד העור. 5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מצב גריל עליון. 6 מניחים את פילה הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, כשצד העור פונה למעלה. יוצקים בנדיבות רוטב טריאקי על הדג ואופים 7 דקות. 7 מוציאים את הדג מהתנור, מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר. >> בשבוע שעבר הכנו חצילים מאודים מעולים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |