1 מכינים את תערובת הקציצות: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.
2 טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים דק-דק בסכין.
3 מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
4 בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.
5 מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס"מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 11/2 ס"מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה