1 יום לפני הבישול מניחים את פרוסות הדגים בקערת מים, ומחליפים את המים בכל 3-4 שעות. שומרים בקירור.
2 פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית של סיר רחב.
3 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר.
4 מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר.
5 חותכים את הגמבה לפרוסות, ומניחים אותה ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה.
6 מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר.
7 מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר.
8 מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר.
9 ממלאים מים עד לכיסוי של תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה.
10 נותנים חצי בישול, ומוסיפים את פרוסות הטונה. מוסיפים את שאר הכוסברה ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל במשך רבע שעה (לא פותחים!).
11 בתום רבע שעה פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת.