1 הכנת הגפילטע: את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. 2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. 3. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. 4. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי. 5. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. 6. הכנת רוטב החריימה: כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה הפלפל צ'ומה ואת הרסק . בוחשים מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה. 7. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. 8. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון. מבשלים עוד 7 דקות על להבה חזקה. 9. להגשה: יוצקים מהרוטב החם למרכז הצלחת ומניחים במרכז קציצת גפילטע.