1 בסיר מטגנים את השום בשמן זית. מוסיפים מעט בצל ירוק ומגרדים פנימה את העגבניות. מוסיפים מלח, פלפל וכורכום.
2 חותכים תפוחי אדמה לפלחים, מוסיפים לעגבניות ונותנים לסיר לרתוח כ-20 דקות.
3 מנמיכים את האש ומוסיפים את פילה הלוקוס ל-10 דקות עד שהוא מתבשל.
4 מוציאים בזהירות את הלוקוס מהסיר. משאירים את הסיר על להבה נמוכים עד שתפוחי האדמה מתבשלים ומתרככים. מגישים את התבשיל לצד הדג. מפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.