אופן הכנת המז'וז'ים:1 פותחים את הסרדינים, מנקים את הבטן ומוציאים בזהירות את האידרה. 2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים למילוי טועמים ומתבלים.3. כשהעיסה מוכנה וסרדינים פתוחים ונקיים, מזווגים את הסרדינים לזוגות, לפי גודלם. מורחים מעט מהמילוי על חלקו הפנימי של הסרדין, מעליו מדביקים עוד סרדין ומהדקים היטב.4. מחממים מחבת עם שמן. טובלים את הסרדינים בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפרורי הפנקו. מטגנים עד לקבלת גוון שזוף. בעזרת כף סינון מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג.7. להכנת הצירמילה מערבבים בקערה את האריסה, חומץ, כמון, פפריקה, מים, מלח, שמן ומיץ לימון לתערובת אחידה ונוזלית.אופן הכנת הסלט:1. מקלפים את התפוזים וחותכים לקוביות. 2. מוציאים את החרצנים מהזיתים.3. חותכים את הבצל הירוק לחתיכות באורך של ס"מ ולערבב הכול בקערה.4. בצלוחית נפרדת מערבבים 2 כפות של אריסה עם 1 כף מים 1 כף שמן זית, לשפוך על התפוזים, הזיתים והבצל ולערבב טוב.מניחים את הסרדינים בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הצירמילה ובצד את הסלט