1 מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, טובלים את הפילטים משני הצדדים (כחצי שעה לפני האפייה) ומניחים על תבנית משומנת.
2 אופים כ 7-10 דקות בתנור (על חום 200 מעלות).
3 מכינים 2 כוסות אורז לפי הוראות היצרן.
4 בסיר קטן מאדים את הג'ינגר והשאלוט יחד עם כף החמאה כ- 2-3 דקות.
5 מוסיפים חצי כוס סאקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לעוד 2-3 דקות.
6 להוסיף את השמנת המתוקה, להביא לרתיחה ולהנמיך לחצי להבה לעוד כ – 2 דקות.
7 להוסיף את קוביות החמאה הקרה חתיכה אחר חתיכה, תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית-גבוהה עד שהחמאה תקבל מרקם חלבי וייווצר רוטב קרמי ועבה.
8 ברגע שכל החמאה נמסה, להסיר מן האש, להוסיף את המיץ לימון ולתבל במעט מלח.
9 מרתיחים מים, מכבים את האש ומכניסים את האספרגוסים לחליטה של דקה שתיים.
10 מוציאים לאמבטיית קרח (קערה עם מים קרים וקרח) על מנת לעצור את הבישול וכדי לשמור על צבעו היפה. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
סידור המנה:
1 לסידור המנה יש להשתמש ברינג משומן (הכי קל בתרסיס שמן).
2 להניח את הרינג במרכז הצלחת ולמקם בו אספרגוסים שחתכנו בהתאם לגודלו.
3 למלא את יתרת הרינג באורז (יש לדחוס אותו בעדינות כדי שיקבל את צורת הרינג ויהיה יציב כשנסיר אותו). מסביב לרינג להניח כמות נאה של חמאת ג'ינג'ר (בערך כ-4 כפות).
4 להסיר את הרינג ולהניח פילה סלמון בודד מעל האורז.
5 לקשט עם עלי עירית טרייה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 848 קלוריות |
חלבונים | 64 גרם |
פחמימות | 19 גרם |
שומנים | 52 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה