1 מערבבים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים. ממתינים כחצי שעה, עד שמתקשה.
2 מעבירים לחימום בסיר עד שהג'לטין מתפרק, ומצננים.
3 מסננים את הטונה, מוערכים קלות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, המיונז, הקטשופ, הבצל המגורר, השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והג'לטין המוכן לשימוש.
4 מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אני מעדיפה להעביר את התערובת בבלנדר, כדי למנוע גושים ובליטות במוס.
5 מעבירים לקערה עמוקה ויפה, ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות (אם ממהרים – שעה בפריזר ועוד שעה במקרר). הופכים ומגישים.
הצעת הגשה: מוס טונה עובד יופי על טוסטים קטנים, חלה של שבת, וגם סתם ככה, בלי מתווכים, על מזלג.