1 בסיר בינוני שאפשר להכניס לתוכו רשת שלא תיגע בתחתית ואפשר לסגור עם מכסה שמים מלח גס. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות עד שהמלח מתחיל להתפצח ואז מוסיפים את עלי התה מעל המלח.
2 מתבלים את הדג החתוך גדול יותר (250 גרם) במלח, פלפל, רבע ממיץ הלימון וחמש כפות שמן זית.
3 פותחים את מכסה הסיר ומסדרים את חתיכות הדג על הרשת. סוגרים את המכסה בין 5 ל-7 דקות. באמצע התהליך הופכים את חתיכות הדג.
4 מוציאים את הדג מהעישון, מעבירים לקערה עמוקה ומכסים היטב בשאר שמן הזית, אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית, הדגים צריכים להיות מכוסים היטב בשמן. לא משתמשים בכל שמן הזית בהגשת המנה.
5 בפומפיה מגררים את הכרובית על הצד הגס עד שמתקבלים גרגירים בגודל פתיתי קוסקוס גדולים, מוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, הדג הנא, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים בעדינות.
6 הרכבת המנה: בצלחת שטוחה ולא גדולה מדי מסדרים את הטבולה כרובית ביד חופשית. מסדרים את חתיכות הדג המעושן מסביב ומעל הכרובית ויוצקים מלמעלה את השמן שבו הושרו הדגים המעושנים. סוחטים בעדינות מיץ לימון רק על חתיכות הדג המעושנות.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים