1 מערבבים את מרכיבי המיונז ושומרים בקירור.
2 מכינים את הסלט: משרים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב. מעבירים את האטריות הארוכות לקערה וקוצצים אותן מעט בעזרת מספריים. מתבלים במעט חומץ.
3 מערבבים את כל חומרי הרוטב לסלט ושומרים בצד. מרסקים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון בפולסים לחתיכות גסות. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, הצנון, הבצל והכרוב לאטריות ומערבבים.
4 טוחנים את כל מרכיבי כדורי הטונה פרט לטחינה הגולמית במעבד מזון למחית פירורית. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
5 לוקחים כפית מהמלית, מועכים מעט ומגלגלים בידיים לכדורים קטנים בגודל דובדבן. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.
6 מכינים בלילת טמפורה: מערבבים את כל חומרי הבלילה במטרפה ומניחים במקרר עד השימוש.
7 מחממים חצי ליטר שמן קנולה בסיר קטן. כדי לדעת אם החום מספיק מכניסים ידית של כף עץ. אם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן לטיגון (לחלופין, אפשר להכניס לשמן טיפה מתערובת הטמפורה. אם היא מתנפחת, צפה ונוצרות סביבה בועות – השמן מוכן).
8 טובלים בעדינות את כדורי הטונה בבלילה ומטגנים כ-3 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ לטגן בכל פעם רק מספר קטן של כדורי טונה, כדי שחום השמן לא יירד.
9 להגשה: מניחים מעט מסלט האטריות במרכז הצלחת ומפזרים בוטנים מרוסקים וכוסברה. מסדרים מסביב את כדורי הטונה ומגישים לצד המיונז.
>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תירס מעולם אחר
>> שמעתם שאבי לוי פותח מסעדה בתל אביב?