סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלוייםארוחת צוהריים קרה - בימים כאלה זה כל מה שאנחנו מבקשים מהחיים. טוב, אם אפשר שגם תהיה טעימה (ועדיף טעימה מאוד), ואתם יודעים מה? כדאי שתהיה גם מזינה, כי בכל זאת. נכון? אז הנה![]()
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):לסלט:
לתיבול:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות. 2 מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות והבצל, בוזקים את שמן הזית והמלח הגס וצולים כ-15 דקות, עד שהירקות צרובים היטב. מוציאים ומצננים. >> בפעם שעברה הכנו חביתת עדשים כתומות 3 מבשלים את העדשים בסיר עם מי ברז, כ-10 דקות אחרי רתיחה. העדשים צריכות להיות מוכנות לאכילה אבל לא רכות מדי. מסננים ומצננים. 4 מעבירים לקערה רחבה את העדשים והירקות הצלויים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים במקרר. ![]() |