קציצות אפויות של אפונה צהובה וירקותבקציצות האלה אין מרכיבים מהחי ואין גלוטן, הן כתומות ומתקתקות בזכות הגזר הצלוי, והילדים מתים עליהן ממש. אז יאללה, למה אתם מחכים? אפונה צהובה ולמטבח![]()
צילום: עופרי זוטא, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את האפונה בהרבה מים ללילה (או ל-8 שעות לפחות). 2 צולים את הירקות: מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים את הגזר ופורסים לפרוסות עבות, קולפים את שיני השום וחותכים גס את הבצל. 3 מערבבים היטב את הגזר, השום והבצל עם שמן הזית, ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 4 צולים 25 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים. 5 מסננים היטב את האפונה הצהובה ומחממים את התנור ל-200 מעלות. 6 מעבירים את האפונה הצהובה, הגזר, השום והבצל למעבד מזון, וטוחנים בפולסים לקבלת תערובת אחידה וגרגירית (היא לא צריכה להיות חלקה). מעבירים לקערה רחבה. 7 מוסיפים את התבלינים, הטחינה הגולמית, השקדים הטחונים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אין בעיה לטעום את התערובת בשלב הזה – בדקו אם חסר לכם מלח או עוד רעננות של עשבי תיבול. 8 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומורחים אותו בשמן זית. 9 מעצבים כדורים אליפטיים בצורת קובה, ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20 דקות ומגישים. ![]()
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|