המצרכים (2 מנות):לכבדי העוף:
לפירה הסגול:
אופן ההכנה:1 לפירה הסגול: פורסים את הירקות (גזר, סלק, בצל, דלורית, שורש סלרי וקולרבי) לפרוסות דקות ומניחים בתבנית. 2 מפזרים פלפל שחור וזרעי כוסברה טחונים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים (נועצים מזלג לבדיקה). 3 מניחים לירקות להצטנן מעט וטוחנים לתערובת חלקה במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט. 4 לכבדים: מייבשים את הכבדים בעזרת מגבת נייר. 5 צורבים את הכבדים על מחבת עם כפית שמן, פחות מדקה לכל צד. מעבירים לצלחת. 6 במחבת נוספת מטגנים את הבצל בשאר השמן על אש קטנה, עד שהוא מזהיב קלות. 7 מוסיפים לבצל כשתי כפות מים, סוכר, חומץ בלסמי, תימין, מלח, פלפל שחור וצימוקים. 8 מבשלים מעט את הרוטב לצמצום ואז מוסיפים את הכבדים ומכסים את המחבת. 9 מניחים לבישול של 2 דקות, הופכים את הכבדים ומבשלים שתי דקות נוספות. מגישים מיד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס
|