ז'אבןתמיד חשבנו שבשביל להכין ז'אבן כמו שצריך חייבים להיות סבתא מרוקאית, שכבר אירחה אצלה איזה 20-30 מימונות בחיים. כמה נחמד לגלות שלא, אפילו ממש לא - כל מה שצריך זה כיריים, מיקסר ואהבה עזה למתוק
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 25/04/24 19:00
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לקערה ענקית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מבשלים בסיר רחב סוכר ומים כ-35 דקות על להבה נמוכה. 2 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל כמה דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. מצננים 10 דקות. 3 מתחילים להקציף את החלבונים ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את הסירופ שהצטנן. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ודביק. 4 מעבירים את הז'אבן לכלי זכוכית ומקשטים בשקדים או באגוזים שאוהבים. * את הז'אבן יש להגיש בתוך שעתיים, או לשמור בהקפאה. במקרר הוא לא יישמר טוב. לבלוג של עדי - עדיקוש ז'אבן | צילום: rontav, ShutterStock* ניתן להוסיף כפית תמצית וניל בשלב ההקצפה. |