עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולדלא תאמינו, אבל עוגת הקוקוס פרווה הנהדרת הזו היא רק התירוץ להכנת ציפוי הפאדג' הבלתי ייאמן שמגיע איתה
מור כהן
| mako אוכל
| פורסם 23/09/13 07:45
צילום: מור כהן, mako אוכל
|
עוגה מצוינת עם טעם קוקוסי ועדין ומרקם שיכול להתקבל רק משילוב של שבבי קוקוס בבלילה, ועם ציפוי גאנאש פאדג'י עבה ונהדר. האמת היא שציפוי הפאדג' לבדו מצדיק הכנה של העוגה הזו. המצרכים :לעוגה אחת בקוטר של 24 ס"מ
לציפוי וקישוט
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
2 מערבבים שמן, סוכר, ביצים, וניל וקרם קוקוס בקערה גדולה.
3 מוסיפים קמח, קוקוס טחון, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי.
5 להכנת הגאנאש: מניחים קרם קוקוס בסיר ומביאים לסף רתיחה.
6 מניחים שוקולד מריר בקערה. כאשר הקרם מתחיל לרתוח, יוצקים אותו על השוקולד. ממתינים 3-4 דקות ומערבבים עד לקבלת גאנאש אחיד חלק.
7 מוסיפים סירופ תירס או דבש ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהגאנאש מגיע לטמפרטורת החדר ומסמיך.
8 מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים עליה את ציפוי הפאדג' – אם הוא ממש סמיך ויש צורך בכך, "עוזרים" לו לצפות את כל העוגה בעזרת לקקן.
9 מקשטים בקוקוס קלוי.
הערותאם רוצים לקלות לבד את הקוקוס: מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את הקוקוס הטחון על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים לתנור ל-5-10 דקות, עד שהקוקוס משחים קלות. חשוב להישאר בקרבת התנור ולשים לב לקוקוס – בתנור החזק שלי רובו השחים כבר לאחר כ-3 דקות, ואם הייתי משאירה אותו שם אפילו חצי דקה נוספת, הוא היה נשרף לגמרי.
* בקרו בבלוג של מור - מורקייק הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו את הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים |