משרים את כל הפירות היבשים במים חמים למשך 3 שעות ושומרים בצד. יוצקים את היין הלבן לסיר מפלדת אל חלד. מוסיפים סוכר, ציפורן, קינמון, וניל, פרוסות תפוז ופרוסות לימון. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מבשלים במשך 20 דקות, או עד שהאגסים רכים. מוציאים את האגסים מהסיר יחד עם חצי מכמות הנוזלים, שמים בקערה, ומכסים במגבת מטבח נקייה. מצננים. חולטים את הדבלים ואת המשמשים בנוזלי הבישול הנותרים במשך כ 20 דקות, עד שיתרככו. מוסיפים לסיר תמרים, דובדבנים וצימוקים ומסירים מהאש. מוסיפים את הרום ומצננים. להגשה, מכינים 4 גביעי זכוכית שקופים. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבות. מניחים חצי אגס בכל גביע ומחלקים בין הגביעים את הפירות היבשים. יוצקים למעלה מעט מהסירופ ומעטרים כל גביע במקל וניל, בחצי תרמיל וניל, ב 5 תותים ובעלה נענע.