1 מחממים מחבת ויצקים אליה את הדבש. מבשלים 2-3 דקות עד שהדבש הופך לנוזלי.
2 מוסיפים את השמן, מערבבים ומוסיפים את הסוכר החום, הקינמון והציפורן. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על להבה בינונית במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש.
מתכונים לראש השנה
3 מוסיפים למחבת את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב, כשהבלילה לאט לאט מתעבה. ממתינים לצינון קל, ומעבירים לקערה.
4 טורפים עד לצינון מלא, מוסיפים את הביצים ונטרוף שוב.
5 מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני ורך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה, או למקרר למשך שעה.
6 מחממים תנור ל-185 מעלות.
דובשניות חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
7 לאחר קירור מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ניתן להיעזר בכף גלידה קטנה או בעזרת הידיים (אם תרצו לשקול כל - כל דובשנייה שלי שוקלת 30 גרם).
8 אחרי שמחלקים את כל הבצק לכדורים, טובלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך כ-14 דקות, מוציאים ומצננים.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
שנה טובה!