1מחממים את התנור ל200c. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משאירים שולי נייר רחבים מסביב לכל התבנית כך שיהיה אפשר להרים את המאפה המוכן מתוך התבנית, כשהוא מוכן. 2 שמים בקערת הערבוב את האורז המבושל, התפוח המגורר, קמח האורז, הקינמון, קליפת התפוז, הסוכר החום והדבש. בעזרת כף העץ מערבבים את כל החומרים היטב. 3 מוסיפים את הביצה, את המשמשים והשקדים (או האגוזים) הקצוצים ומערבבים היטב עד שהם מפוזרים באופן אחיד בתערובת. 4 יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. בגב כף העץ משטחים את התערובת ומחליקים. 5 חוצים את פירות הפטל. מניחים אותם בצורה מסודרת ובצפיפות על גבי הבסיס, כשהצד החתוך כלפי מטה, כך שיכסו את פני התערובת כליל. מהדקים קלות. 6 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 45 דקות. 7 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומניחים להצטנן למשך שעתיים. 8 מחזיקים בשולי נייר האפייה, מרימים את המאפה בזהירות מתוך התבנית ומניחים על קרש חיתוך. בסכין גדולה וחדה חותכים את המאפה באלכסון לפרוסות נאות באורך כ5 ס"מ וברוחב 2 ס"מ. מרימים את הפרוסות בזהירות מן הנייר במרית המתכת ומעבירים לכלי אחסון. הפרוסות תישמרנה יומיים במקרר.