עוגת שזיפים ושקדיםעוגת שזיפים לחה ונהדרת, שכיף לאכול אפילו אחרי ארוחה גדולה. את השזיפים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים (ובעונה) ואת הקצפת מעל אפשר להחליף גם בגלידה
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :
לזיגוג:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי העוגה (למעט השקדים הטחונים) עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, משמנים ומפזרים את השקדים הטחונים על בסיס התבנית. שופכים את בלילת הבצק מעל. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 3 חוצים את השזיפים. מסדרים אותם על הבלילה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20 דקות. 4 בזמן שעוגת השזיפים בתנור, מערבבים את כל חומרי הזיגוג. 5 לאחר 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים את הזיגוג מעל ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות. 6 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומקשטים את העוגה. עוגת שזיפים טובה תמיד עושה לכם את זה? הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |