בתנור של אביבה: חישוקי שקדים ושוקולדאיזה כיף שאביבה מכינה את אחד מסוגי העוגיות האהובים עלינו: עוגיות שקדים פריכות ועדינות עם ציפוי שוקולד. מושלמות לשבת (וגם הילדים מוזמנים לעזור)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
השבוע הכנתי לכם עוגיות נהדרות ופשוטות, שגם הילדים ייהנו לעזור איתן. הן ממש עדינות ופריכות, ואפילו יותר טעימות אם משתמשים בשוקולד איכותי לציפוי (לא תאמינו איזה הבדל עצום זה עושה מול שוקולד פושט). רק שימו לב לא לשרוף את השקדים כשאתם קולים אותם, אחרת העוגיות יהיו מרות. המצרכים (24 מנות):במדידה של כוס = 200 מ"ל
אופן ההכנה:1. מחממים את השקדים הטחונים תוך ערבוב במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט. 2 מקציפים את החמאה או המרגרינה יחד עם אבקת הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את המלח והביצה וממשיכים להקציף. 3 מנפים את הקמח ומוסיפים אותו יחד עם השקדים המוזהבים לתערובת החמאה או המרגרינה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד. 4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכב בעובי 1 ס"מ. מזלפים 24 חישוקים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. 5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12 דקות. מצננים. 6 ממסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי). טובלים חצי חישוק בשוקולד המומס, ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. שומרים בקופסה סגורה עד שבועיים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע שעבר הכנו לינזר טורט>> סיבות לאהוב את הקיץ |