המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר מערבבים יחד ג'לטין, מחית תותים ומים.
2 משהים את תערובת הג'לטין בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים בגרגרי הג'לטין.
3 בסיר קטן מניחים סוכר, סירופ תירס ומלח ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
4 כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות מסירים מהאש ויוצקים על גבי תערובת הג'לטין, תוך כדי הקצפה מהירה, בזרם דק. אם אין לכם מדחום, תוכלו לדעת שהסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך למעין כדור גמיש.
5 מקציפים את התערובת במשך כ-10-15 דקות או עד שהקערה קרה לחלוטין.
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו אבקת סוכר בנדיבות. יוצקים את תערובת המרשמלו הדביקה על גבי נייר האפייה.
7 מפזרים אבקת סוכר מעל המרשמלו ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של כ-2 ס"מ.
8 מניחים למרשמלו להתייצב בטמפרטורת החדר במשך 12 שעות לפחות.
9 חותכים לקוביות ומצפים באבקת סוכר.
10 שומרים את המרשמלו בקופסה אטומה במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים קלאסית של פעם |