1 הכנת המרקיז שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד מריר והחמאה, מערבבים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה, ללא גושים. מניחים לתערובת להצטנן מעט. 2. תוך כדי בחישה מהירה מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים עד שהם כולם נטמעים בשוקולד היטב. 3. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים מאלומיניום או לתבנית שטוחה (בגובה 2 ס"מ לערך) ומכניסים למקפיא למשך לילה. 4. הכנת הרוטב: במעבד מזון מעבדים את פירות היער, הסוכר והליקר לכדי מחית חלקה (מי שאין ברשותו מעבד מזון, יכול למעוך את הפירות בעזרת מזלג ולערבב אותם עם הסוכר והליקר). 5. קצת לפני ההגשה מכינים את הקרם: ממיסים במיקרו אצת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. 6. הרכבת המנה: משחררים את המרקיז מהתבנית והופכים אותו על גבי צלחת הגשה רחבה (כך שיישארו סביבו שוליים רחבים יוצקים את הקרם על פני המרקיז, ונותנים לו לנזול לדפנות בצורה חופשית, את מחית פירות היער שופכים בשוליים מסביב למרקיז.