המצרכים (25 מנות):לחלב אורז (70 גרם/110 מ"ל):
לטראפלס:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 משרים ללילה את הצימוקים עם הרום בצנצנת זכוכית (נזכרתם רק בבוקר? גם 4-5 שעות יספיקו). 2 להכנת חלב אורז: טוחנים גס במעבד מזון את גרגירי האורז, מעבירים לקלחת ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מסננים. 3 מעבירים את חלב האורז החם והמסונן לקערה חסינת אש ומוסיפים את המלח והשוקולד. מניחים בצד לכחצי דקה, ומערבבים לתערובת אחידה. 4 קוצצים גס את הצימוקים השיכורים (עם שאריות הרום) ואת האגוזים ומוסיפים לשוקולד. 5 מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה. מערבבים אותה מדי 5 דקות. 6 יוצרים כדורים גבשושיים באמצעות שתי כפיות, ומגלגלים בקקאו סמוך להגשה. טיפים והערות: * אם אין לכם מטבעות שוקולד, השתמשו בקוביות שוקולד קצוצות גס. * אני תמיד מחזיקה בארון צנצנת של צימוקים שהושרו ברום. הם נשמרים חודשים רבים (כל עוד תדאגו שהצימוקים יהיו תמיד מכוסים ברום) ויכולים לשדרג לא מעט קינוחים. * את חלב האורז שהכנתם ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר. ניתן גם לקנות חלב אורז בסופר. * בקרו באתר של מורן הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |