1 קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.
2 מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחן מהצד התחתון של האגס.
3 משתמשים בסיר גדול מספיק להכיל את האגסים בעמידה.
4 שמים בסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות בכדי לרכך את האגסים (אך שלא יתפוררו). מוציאם את האגסים לקערה.
5 מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד כדי צמצום לחצי.
6 מסננים את הרוטב על מנת שיהיה חלק. מצננים היטב ויוצקים על האגסים.
* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים. מתכון זה מתוך סדנת השף של יעקב כץ בנושא חגיגות הבוז'ולה.