המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר חום ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה. 2 לשים את הבצק עד לריכוך, מקמחים קלות ומשטחים אותו בעזרת הידיים על תחתית תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מקררים לחצי שעה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הבצק כ-12-15 דקות עד שתהפוך לאפויה למראה ותפוחה מעט. מניחים בצד לצינון קצר. 4 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם סוכר חום, מייפל, ביצים ותמצית וניל. יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן. 5 אופים כ-30-35 דקות עד שהפאי הופך זהוב, תפוח ומפיץ ריח אגוזי. מצננים לכמה שעות עד להתייצבות, חותכים לפרוסות וזוללים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |