בשבוע שעבר החצי חגג את יום הולדתו. בשנה שעברה כבר סיפרתי כמה הוא ואני שונים. בעוד שליום הולדתי לפני כחודש הכנתי עוגת שש שכבות עשירה וגרנדיוזית, החצי העדיף לחגוג את יום הולדתו בצורה צנועה הרבה יותר, ובעיקר עם הרבה פחות סוכר. לבקשתו הכנתי עוגיות שיבולת שועל ללא אף טיפה של שוקולד (אוף...) ועם צימוקים כהים.
התבססתי על המתכון של תומס קלר האגדי, שגם עליו סיפרתי בעבר. קלר הוציא לפני כשנה ספר אפייה מרהיב ויפה בשם Bouchon Bakery, אך המתכונים שבו נוטים להיות דקדקניים במיוחד ועומדים על קוצו של גרם (74 גרם קמח, 1.3 גרם מלח וכו'). לצורך העניין פישטתי את המתכון שלו כך שיהיה נגיש וקל להכנה. התוצאה הייתה מצוינת - עוגיות פריכות, עשירות בשיבולת שועל עם מתיקות עדינה של צימוקים. העיקר שהחצי היה מרוצה.
המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מנפים לקערה את הקמח (מטרת הניפוי לאוורר את הקמח), קינמון והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם שני סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומחית/תמצית וניל ומערבלים מעט. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג בבצק. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שנוצר בצק אחיד. 3 מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים עד לפיזור אחיד. 4 לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים שוב קצרות. מעבירים את הבצק לקירור לכחצי שעה. מוסיפים את שיבולת השועל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל אחרי הצימוקים ואחרי הערבול | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה (או בידיים) יוצרים מהבצק כ-25 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הכדורים מעט בעזרת אצבעות כף היד. למקרר, ואז לתנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל6 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בבסיסן. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. גם זו דרך לחגוג יומולדת! | צילום: חן שוקרון, mako אוכלבקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו בנופי פאי כמו בהודו
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |