1 בסיר קטן מערבבים שוקולד מריר, מים, סוכר וקקאו ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2 מפוררים את הביסקוויטים, או העוגיות הכשרות לפסח, מוסיפים לסיר ומערבבים. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים מים.
3 מחלקים את התערובת לשתיים ומקררים כמה דקות.
4 מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, החמאה ואבקת הסוכר.
5 מרדדים על נייר פרגמנט חצי מעיסת הבצק (השוקולד והביסקוויטים) לצורת מלבן (23*17) בעובי של 4 מ"מ לערך.
6 מורחים בצד אחד לכל האורך חצי מעיסת השקדים.
7 מתחילים לגלגל את הרולדה בעזרת ניר הפרגמנט . אחרי גלגול ראשון מהדקים ומחליקים את הבצק על הניר לכל האורך ובשני הקצוות. מסירים את הניר מהגלגול הראשון וממשיכים בעזרת הניר לגלגל עוד גלגול ושוב להדק. כך חוזר חלילה עד שהרולדה מוכנה.
8 מכינים גם את הרולדה השנייה ושומרים בהקפאה בעטיפה של נייר פרגמנט.
9 לאחר ההקפאה פורסים את הרולדה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה ומגישים.