1 שמים בסיר את השמנת, הסוכר, קליפת התפוז ומקלות הווניל החצויים. מביאים אל סף רתיחה (מערבבים מדי פעם). מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש, מגרדים את פירורי הווניל מתוך המקלות אל השמנת, מערבבים ומניחים לצינון.
2 מחממים את החלב בסיר קטן אל סף רתיחה. מוסיפים את אבקת הג'לטין ובוחשים נמרצות מעל אש קטנה עד שהיא נמסה לחלוטין (זהירות! לא לתת לחלב לגלוש!).
3 מוסיפים את תערובת החלב-ג'לטין לתערובת שמנת שהצטננה. מעבירים לקערה דרך מסננת דקה. נפטרים ממקלות הווניל, קליפת התפוז וגושים, אם יש. טורפים היטב את התערובת.
4 יוצקים לקעריות הגשה אישיות ומניחים לצינון והתקרשות במקרר לפחות ארבע שעות ורצוי לילה שלם. להגשה, הופכים על צלחת שטוחה ומוסיפים את רוטב הדבש, שאותו מכינים כך:
5 הכנת הרוטב: קולים את אגוזי הלוז הקלופים בתנור עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת. מוציאים, מצננים מעט ומשפשפים בתוך מגבת כדי להיפטר מרוב הקליפות. קוצצים גס.
6 מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא נוזלי לגמרי (אין צורך להרתיח). בוחשים פנימה את הלימון והאגוזים הקצוצים ומערבבים.
7 יוצקים בעזרת כף רוטב חם (עם אגוזים) על הפנה קוטה הקרה.