מלבי תפוח בדבשקינוח פרווה שלא נופל בדבר מול קינוחים עתירי חמאה ושמנת, עם חלב קוקוס שנותן טעם עשיר
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
לתפוחים:
אופן ההכנה:1 מרתיחים בסיר בינוני חלב קוקוס, דבש, תרכיז תפוחים ו-1/2 כוס מים. בנפרד מערבבים 1/2 כוס מים וקורנפלור עד שאין גושים. 2 כשהנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש. 3 מחלקים את המלבי לכלי הגשה אישיים כשהוא עדיין חם ומניחים לצינון. מעבירים למקרר. 4 חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות. 5 בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים. 6 מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |