1 מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים יחד קמח, מלח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים רק עד שהבצק מתגבש. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד שמנת מתוקה, בכל פעם כף אחת בלבד.
2 אם מכינים את הבצק במיקסר מערבלים עם וו גיטרה את הקמח, מלח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה הרכה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל עד שהבצק מתחיל להתגבש. במידת הצורך מוסיפים עוד שמנת מתוקה, בכל פעם כף אחת בלבד.
3 מסיימים את הכנת הבצק ע"י לישה קצרה שלו בידיים. מחלקים ל-2 חלקים (רצוי שחלק אחד יהיה מעט יותר גדול מהשני). עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור למשך שעה.
4 כעבור שעה מוצאים מהקירור את חלק הבצק הגדול יותר. על גבי נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים את הבצק שעל נייר האפייה אל התבנית - הופכים את הבצק על התבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה מלמעלה. עוברים על שולי התבנית עם מערוך ומסירים את החלקים המיותרים. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית (כ-20 -30 דקות).5. מכינים את המלית: מערבבים יחד בקערה את הדובדבנים המגולענים, מוסיפים 1/2 כוס סוכר, שקדים טחונים מלח, קינמון וקורנפלור ומערבבים היטב. מומלץ לטעום את המלית ובמידת הצורך להוסיף עוד סוכר.
6 מחממים תנור ל-190 מעלות. יוצקים את המלית על הבסיס הקפוא. מוציאים מהמקרר את החלק השני של הבצק הפריך, יוצרים ממנו גלילים דקים ומעטרים את הפאי בצורה של גבעולים דקים. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עלים ופרחים ומוסיפים על פי הדוגמה הרצויה. מעטרים גם את שולי הפאי בעלים המונחים באופן חופף.
7 מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, להזהבת הפאי. אחרי 30 דקות מכסים באופן רופף ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. הפאי נשמר בטמפרטורת החדר עוד יומיים נוספים.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!