1 מתחילים עם הבצק: מעבדים במעבד מזון את הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח ומפעילים שוב. מוסיפים חלמון ופקאנים (משאירים מעט בצד) ומפעילים לכדקה, עד שהתערבות אחידה. מעבירים לקערה יבשה, לשים עם הידיים ומשטחים בתוכה.
2 מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.
3 שמים את התפוחים בקערה גדולה עם הסוכר, מיץ הלימון, החמאה המומסת, גרידת הלימון והקינמון. מערבבים בזהירות עד שהתפוחים מצופים, ומשאירים אותם בצד לנוח.
4 מוציאים את הבצק מהמקפיא. משמנים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ בחמאה ומדביקים על הדפנות את הפקאנים שנשארו. מפזרים את הבצק עד לכיסוי ובעזרת האצבעות מהדקים לבסיס ולשוליים. דוקרים את הבצק במזלג, כדי שלא יתפח, מניחים עליו נייר אפייה ועליו קטניות כבדות ואופים ב-170 מעלות כ-12 דקות.
5 בינתיים מסננים את התפוחים ושומרים את הנוזל בצד.
6 מסדרים בזהירות את התפוחים בתוך הבצק. אפשר לסדר אותם במניפות קטנות וצמודות עד לכיסוי מלא ומדויק (אם הפרוסות של התפוחים דקות), או לערום מגדל של תפוחים בתבנית (פרוסות עבות, כך אני עשיתי). מחזירים לתנור לכשעה.
7 כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הנוזל ששמרנו בצד. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ורק אז מסירים בעדינות את הרינק.
* מומלץ להגיש עם קרם פרש/קצפת או גלידה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה