1 בסיר גבוה ורחב מרתיחים מים (שלושת רבעים מגובה הסיר).
2. מקציפים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל, כשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים ומערבלים אותן פנימה עד שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבלים עד שכל החומרים מתאחדים. כעת עוברים לערבוב באמצעות כף עץ, מוסיפים את הסולת, הלימון וקליפת הלימון ומקפלים אותם לתוך התערובת.
3. יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס בערך (מי שמחזיק בבית כף גלידה יכול ליצור את הכדורים באמצעותה) ומטילים אותם למים הרותחים לבישול של כ-3 דקות, מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת.
4. מניחים את החמאה בסיר רחב ונמוך (שיוכל להכיל את כל כדורי הגבינה בסופו של דבר) יחד עם מעט שמן (לא שמן זית אלא שמן תירס או קנולה), כשהחמאה והשמן חמים מעבירים אל המחבת את כדורי הגבינה, מטגנים אותם כשתי דקות מכל צדדיהם ומוציאים לצלחת.
5. לאחר שכל כדורי הגבינה טוגנו, מוסיפים לסיר עם החמאה את נוזלי הדובדבנים בלבד, לאחר כחמש דקות מוסיפים לסיר את הדובדבנים וכעבור דקה מחזירים לסיר את כדורי הגבינה. מבשלים את כדורי הגבינה יחד עם הדובדבנים דקה נוספת ומסירים מהאש. מגישים עם שמנת חמוצה.