רוגלך ביתיים שלא שוכחיםמתכון מהמם מבית היוצר של יעל דאבי לרוגלך שאי אפשר לעמוד בפניהם: בצק קריספי בחוץ, רך רך רך מבפנים ועם ממרח פרלינה מפנק. גדול עליכם פרלינה? יכולים להשתמש גם בכל ממרח אחר, רק אל תוותרו על הסירופ בסוף
יעל דאבי
| אוכל טוב, mako
| פורסם 10/08/22 07:00
צילום: יעל דאבי, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לבצק (15-20 יחידות):
לציפוי:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח ואבקת חלב. מוסיפים את החמאה והחלב החם ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, רך (אבל לא רך מידי) ונעים למגע. מכסים בניילון נצמד להתפחה של שעתיים. >> עוד מתכונים של יעל דאבי באינסטגרם 2 מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת אגרוף ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים חצי מכמות הפרלינה (או כל ממרח אחר שבחרתם). מקפלים לחצי ושוב מרדדים (בשלב הזה, אפשר להוסיף עוד ממרח. לדעתי זה מיותר). 3 חותכים כל מלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת רוגלך. מסדרים את הרוגלך על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים ל-20 דקות. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות. 5 לאחר ההתפחה מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים למשך 20-25 דקות, עד שהרוגלך תפוחים וזהובים. 6 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים 100 מ"ל מים ו-50 גרם סוכר, ואחרי רתיחה מניחים לסירופ להסמיך על אש קטנה. 7 כשהרוגלך יוצאים מהתנור - מברישים אותם בסירופ. בתיאבון! |