1 משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.
2 מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה עד סף רתיחה.
3 שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
4 מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
5 מקררים את התערובת חצי שעה.
6 מקציפים את השמנת המתוקה השנייה ומקפלים פנימה את השוקולד והג'לטין בעזרת מרית /לקקן.
7 מוזגים את המוס לכוסות ומכניסים למקרר.
8 מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב ומניחים להצטנן. כשהטמפרטורה מגיעה לחום השפתיים – מצפים את המוס.
טיפים:
1 אסור להקציף את השמנת הקצפה מלאה – יש לעצור כשהקצפת עדיין רכה.
2 חשוב להשרות את אבקת הג'לטין במים קרים (לא חמים) לפחות 10 דקות.
3 מומלץ להשתמש בשוקולד מריר – 70% מוצקי קקאו.