1 מערבבים במיקסר על מהירות נמוכה חצי מכמות החלב, שמרים סוכר ומלח. מוסיפים קמח, ביצה, שמנת חמוצה וחמאה מומסת ולשים למספר דקות (לשים את הבצק בסך הכל למשך 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש). אם יש צורך מוסיפים את יתרת החלב. אם החלב לא מספיק - מוסיפים עוד.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופו שומן. מכסים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מעט מקומח ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול. מורחים את כל ממרח החלבה על כל פני הבצק, ומפזרים מעליו את האגוזים הטחונים.
4 מקפלים את המלבן מצד אחד לאמצע, ומעליו את הצד השני כמו מעטפה ושוב מרדדים מעט. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, פורסים את המלבן לרצועות ארוכות לאורכו (עדיף להתחיל בחלוקה לשניים באמצע, ואז כל חלק שוב באמצע, ושוב עד שמתקבלות 8 רצועות).
מגלגלים בכיף | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
8 שושנים גדולות | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
5 מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה, מניחים להתפחה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 40-50 דקות.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
וככה זה נראה מבפנים | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
7 מברישים את השושנים בביצה טרופה מעורבבת עם מעט חלב. מכניסים לאפייה של 20 דקות עד להזהבה.
8 כשהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר. כשהתערובת רותחת מורידים את האש לבעבוע עדין ומבשלים עוד כ 5-6 דקות. מסירים מהאש.
9 כשהשבלולים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.
* את ממרח החלבה ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים.
קלוז אפ | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
* לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה בשליש כוס שמן, במחמאה או בנטורינה באותה הכמות. את חלב ממירים במים, מוותרים על השמנת החמוצה ומוסיפים עוד חצי כוס מים במקומה.