1 בקערת מיקסר, מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.
3 כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
4 יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם כל כדור ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
5 במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
6 בעזרת שק זילוף, ממלאים את הסופגניות בריבת התות.
7 מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
המתכון באדיבות מירי ארזי, שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות "מתוקה".
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל מתכוני הסופגניות