בקלאווה לא לפי הספרהכירו שיטה חדשה להכנת בקלאווה, שהיא גם קלה יותר, גם מהירה יותר וגם מייצרת תבנית יפהפייה בקטע חריג. לא צריך קרדיט, רק תבטיחו לנו שתנסו
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מלבנית 20*30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מניחים 3 דפי פילו על משטח עבודה, מברישים במעט חמאה את הדף העליון, מפזרים חופן אגוזים ומגלגלים לגליל. 3 ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו. 4 מסדרים את הגלילים בתבנית אפייה משומנת היטב היטב. 5 פורסים את הגלילים בסכין ומוזגים את החמאה שנשארה מלמעלה כך שתיכנס בין החריצים (זכרו שכמעט שלא שימנו את דפי הפילו). 6 אופים עד הזהבה מלאה, 25-30 דקות. 7 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת רחבה מים, סוכר ומיץ לימון. 8 כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מיד מוזגים עליה את סירופ הסוכר. 9 מקשטים עם פיסטוק או אגוזים (לא חובה), מצננים מעט ומגישים. בקלאווה לא לפי הספר. השיטה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** הבקלאוות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. |