1 מחממים בכלי קטן את השמנת ומביאים לסף רתיחה. 2. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים היטב לקבלת מסה חלקה. 3. ממתינים מספר דקות ומוזגים לשוט חד-פעמי בכל צורה שרוצים. במרכז השוט תוקעים מקל קינמון ומכניסים את הארטיקים לכלי סגור ולפריזר (לשוקולד יש נטייה לספוג ריחות וטעמים מהר מאוד לכן חשוב לשמור אותו אטום). הטראפלס מתקשה מהר מאוד. 4. לאחר שהארטיק יציב מכינים כוס עם מים חמים, טובלים את השוט במים מבלי שיכנסו מים לשוקולד. לאחר כ-10 שניות הארטיק אמור להתנתק מהשוט. 5. טובלים את הארטיק בכל ציפוי שמתחשק ומגישים.