1 משרים את השזיפים המגולענים בברנדי ובסוכר למשך כשעה. 2. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה לגמרי (אפשר להעביר במסננת דקה). 3. מעברים את המחית החלקה בקערה. מוסיפים את הביצה, קמח ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דביקה מדי מוסיפים עוד מעט קמח. 4. מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ. חותכים ממנו ריבעים של כחמישה ס"מ. 5. מניחים בכל ריבוע שזיף. מקפלים את הבצק סביב השזיף ומגלגלים לעיגול נאה. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות. 6. מרתחים מים בסיר גדול. 7. מבשלים את הכופתאות בסיר כחמש דקות. מסננים היטב. 8. מחממים את החמאה במחבת גדולה ורחבה. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם תוך ערבוב בחמאה עד שהם משחימים יפה. 9. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים. 10. את הכופתאות המבושלות מגלגלים במחבת פרורי החלם כך ומגלגלים עד שתהיינה מצופות היטב בתערובת. מגישים חם.