עקיצת הדבורה נחשבת עוגה למביני דבר. לא מבחינת אכילה - לאכול אותה כולם אוהבים, ואין אחד שלא יעריך מאפה שמרים טוב שבתוכו קציפת מסקרפונה. זאת ההכנה, ההכנה שגורמת אפילו לאופים מנוסים יחסית לחשוש. אז אתם יודעים מה? הגיע הזמן להפסיק לפחד מעוגת עקיצת הדבורה, פשוט כי עם ההנחיות הנכונות והמדויקות - זה ממש לא בעיה להכין אותה! המצרכים :לבצק (תבנית עגולה בקוטר 22):
לציפוי שקדים:
לסירופ סוכר:
לקרם מסקרפונה:
אופן ההכנה:1 משמנים תבנית 22 ס"מ עגולה ומניחים בתחתיתה נייר אפייה. 2 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים ביצה וחלב ומתחילים ללוש. מוסיפים חמאה רכה ומלח ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות או עד לקבלת בצק חלק. 3 מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה של כשעה או עד הכפלת הנפח. לקראת סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות, מצב סטטי. 4 מכינים את השקדים: מביאים לרתיחה בקלחת סוכר, חמאה, דבש ושמנת מתוקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים היטב. עקיצת הדבורה - פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 לאחר שהבצק תפח מניחים עליו בזהירות את ציפוי השקדים, מבלי לפגוע בנפחו. משטחים בעדינות עם גב של כף. 6 אופים את הבצק כחצי שעה או עד הזהבה מלאה, מוציאים ומניחים בצד לצינון. 7 מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בקלחת ושומרים בצד. 8 מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, וניל, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול. 9 הרכבת העוגה: לאחר שהבצק הצטנן חוצים אותו לרוחב בעזרת סכין משוננת. מניחים את החלק התחתון של הבצק על צלחת הגשה ומרטיבים אותו בסירופ סוכר. 10 מזלפים את קרם המסקרפונה (מתחילים מסביב ואז נכנסים פנימה למרכז). 11 הופכים את החלק העליון של הבצק, מרטיבים גם אותו בסירופ סוכר ואז הופכים ומניחים על הקרם. 12 מעבירים את העוגה למקרר לקירור והתייצבות למשך כ-5 שעות. עקיצת הדבורה - מתכון של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל עקיצת הדבורה. תמונה אחרונה כי קשה לנו להתאפק | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר במקרר במשך כיומיים בקופסה אטומה. |