1 מכינים את תערובת הקפה לטבילה, כדי שתספיק להתקרר: מערבבים את הקפה, המים הרותחים והאלכוהול, אם רוצים, ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
2 הקרם: מערבבים את גבינת המסקרפונה היטב עד שהיא מתרככת (אפשר בכף עץ או במיקסר).
3 בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר ופודינג וניל כ-2 דקות, לקבלת קרם יציב אך לא קשה מדי.
4 מוסיפים 3 כפות מהקרם לקערת המסקרפונה ומערבבים בעדינות.
5 מעבירים את כל תערובת המסקרפונה לקערת הקרם ומקפלים בעדינות. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
6 הרכבה: טובלים עוגיית בישקוטי בתערובת הקפה ומניחים בכוס קינוח (אפשר לשבור את הבישקוטי, אם צריך). על העוגייה שמים 2 כפות קרם מסקרפונה וניל, עליו עוד שכבת בישקוטי טבול בקפה ולסיום 2 כפות נוספות של קרם מסקרפונה וניל. מגררים מלמעלה שוקולד לבן או מגלפים תלתלים עם קולפן. ממשיכים כך עם שאר הכוסות.
7 בוזקים מלמעלה אבקת סוכר או קקאו, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות. אפשר לשמור במקפיא.
טירמיסו שוקולד לבן בשתי גרסאות | צילום:
מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
לבלוג של גבישס
לאינסטגרם של גבישס
** אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים (25 ומעלה).