1 מכינים את הקלתית: מערבלים במיקסר את מרכיבי הבצק כמה דקות, עד שהוא מתגבש לכדי בצק רך יחסית. מעצבים לכדור, משטחים אותו מעט ושמים בניילון נצמד בקירור לכחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים על משטח מקומח לצורת עיגול ומניחים בתבנית פאי משומנת (גודל 26). מכניסים לתנור לאפייה של עשר דקות.
4 במקביל מכינים את המלית: ממיסים קלות את החמאה בסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים דבש ושמנת, ומערבבים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל מרקם אחיד.
5 מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים בעדינות עד שמתקבלת עיסה כבדה וסמיכה.
6 מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.
7 מוציאים את תבנית הפאי בזהירות מהתנור ויוצקים על הבצק את תערובת השקדים מהסיר. משטחים בעדינות בעזרת מרית ונזהרים שהתערובת לא תגיע לקצה הקלתית, אחרת היא תגלוש.
8 מחזירים לתנור לאפיה של כ-20 דקות, או עד שרואים שהתערובת מתמצקת (לא לגמרי, כשהיא מתקררת היא מתמצקת לחלוטין) ופני הפאי מזהיבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!