פנקייקס תפוחים וקינמוןפנקייק עסיסי ובשרני עם תפוחי עץ וקינמון, במרקם רך וממכר, שאפשר להגיש עם תפוחים מקורמלים או בלי. כבר אמרנו שמכינים אותם במהירות הבזק?
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):לתפוחים המקורמלים:
לפנקייקס:
אופן ההכנה:1 להכנת התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ. מניחים במחבת את קוביות התפוחים, הסוכר והחמאה. מערבבים היטב ומבשלים על גבי להבה בינונית למשך כ-5 דקות ועד שהתפוחים מתרככים ונוצר סביבם מעטה קרמלי. מסירים מהאש ומצננים. 2 להכנת הפנקייקס: לקערה בינונית מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, המלח והקינמון הטחון, מערבבים היטב. קולפים את התפוח. חותכים לקוביות קטנות או מגרדים גס על גבי פומפייה. מניחים בקערה נפרדת. לקערה עם התפוח מוסיפים את החלב, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם התפוח, מערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב. 3 מחממים מחבת על גבי להבה קטנה-בינונית. יוצקים כמות של כחצי מצקת למרכז המחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות על פני הבלילה. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה נוספת. מוציאים ועורמים בערמה. מגישים עם כ-2 כפיות של תפוחים מקורמלים ועם דבש או סירופ מייפל. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |