1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה (אני אוהבת וממליצה לרפד ברצועות נייר אפייה את דופנות התבנית).
2 מערבבים בקערה את מרכיבי העוגה היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקקאו.
3 מוסיפים ביצים, וניל ושמן ומערבבים שוב.
>> לבלוג של קרן אגם
מתכונים לסופגניות, מישהו?
עוגת שוקולד פאדג' עם קרם ריקוטה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים חלב ומים רותחים עם נס קפה ומערבבים, ולסיום מוסיפים את השמנת החמוצה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. העוגה לא תופחת הרבה, וזה בסדר.
6 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
7 קצפת ריקוטה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הריקוטה ומקציפים מעט לתערובת אחידה.
8 אחרי שהעוגה מצטננת לחלוטין מורחים עליה את קרם הריקוטה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומגישים.
* רצוי להכין את העוגה כמה שעות לפני ההגשה, ולשמור אותה עד אז בקירור.
* העוגה תישמר במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.