מרשמלו ביתי וממתק ס'מורספינוק אמיתי לל"ג בעומר: מרשמלו ביתי מושלם וללא ביצים, ממנו מכינים את ממתק המדורות הכי טעים שיש. איך אפשר להגיד לא לסנדוויץ' מרשמלו לוהט, ביסקוויטים ושוקולד?
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
|
מרשמלו ביתי הוא ממתק לא קשה להכנה, רק צריך לעקוב באדיקות אחרי ההוראות. מיקסר עומד חזק ומדחום סוכר הם הכרחיים למתכון, כך גם הג'לטין וסירופ הסוכר. המצרכים :
לאיבוק:
אופן ההכנה:1 מצפים תבנית מלבנית בנייר כסף לאורך ולרוחב ומכסים בשכבה דקה של תרסיס שמן. 2. מערבבים בקערית את אבקת הסוכר עם הקורנפלור. מניחים בצד.3. מוזגים חצי כוס מים קרים לקערת המיקסר. מפזרים את הג'לטין מעל המים ומניחים בצד לכרבע שעה.4. יוצקים לסיר את סירופ התירס וחצי כוס מים. מוסיפים את הסוכר והמלח למרכז הסיר ומשתדלים שלא ייגע בדופנות הסיר. מבשלים על אש בינונית ונותנים לכל הסוכר להתמוסס. חשוב: לא מערבבים עם כף. אם רוצים לערבב, מנענעים את הסיר בעדינות בתנועה מעגלית. שמים מדחום סוכר בסיר ומחכים עד שהסירופ יגיע לטמפרטורה 115 מעלות.5. כשסירופ מגיע לטמפרטורה הרצויה, מפעילים את המיקסר (עם וו הקצפה מחובר) במהירות הנמוכה ביותר ומתחילים בעיבוד קצרצר של המים והג'לטין. שופכים בזהירות ובאיטיות את סירופ הסוכר לתוך קערת המיקסר (ונזהרים שהוא לא ייגע בדופנות הקערה או בוו ההקצפה). מעלים את המהירות בהדרגה למהירות גבוהה ומקציפים כעשר דקות לפחות, עד שמתקבלת תערובת לבנה וסמיכה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הווניל.6. בעזרת מרית משומנת קלות, מעבירים את המרשמלו אל התבנית. חשוב לעשות את זה מהר, כי המרשמלו מתקשה במהירות והופך לגוש שלא ניתן לעצב. משטחים את התערובת ומפזרים מעל מתערובת אבקת הסוכר והקורנפלור. נותנים למרשמלו להתקרר, מכסים בזהירות ועוזבים למשך הלילה.7. למחרת, מפזרים מתערובת הקורנפלור ואבקת הסוכר על משטח עבודה. הופכים את המרשמלו מהתבנית אל המשטח, מפזרים מהתערובת גם למעלה וחותכים לקוביות בעזרת סכין משומנת קלות. מצפים כל קובייה בתערובת ומנערים את העודפים. מאחסנים בקופסה אטומה. והנה הס'מורס. חתיכת תענוג | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!8 עכשיו כשיש מרשמלו, אפשר להכין ממתק ס'מורס ביתי: מכינים לכל מנה שני ביסקוויטים (פתי בר, עוגיות לוטוס וכו'), שוקולד, עדיף מריר (מותאם לגודל של הביסקוויט - 4 קוביות מחוברות בריבוע לפתי בר, 2 מחוברות לעוגיות לוטוס) וקובייה של מרשמלו. מניחים את השוקולד על הביסקוויט ומניחים בצד. שורפים מרשמלו מכל הכיוונים, מניחים את המרשמלו הלוהט על השוקולד וסוגרים בעזרת הביסקוויט השני. מחכים כחצי דקה, ואוכלים. עוד על ס'מורס, כאן. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים" |