1 מערבבים את הסוכר והמים בסיר בעל תחתית עבה, עד שהסוכר נמס.
2 מוסיפים את הלימון, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 2 דקות.
3 מסירים את הסיר מהלהבה ומניחים על מגבת לחה (לעצירת תהליך הבישול). מערבבים היטב את הסירופ שנוצר, במשך 2-3 דקות, עד שהוא מסמיך עוד יותר.
4 מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת נפרדת מהתחתית.
5 מפזרים אבקת סוכר על משטח עבודה, מוציאים את המרציפן שנוצר ומשטחים אותו על האבקה. מניחים מעט לצינון, ולשים את המרציפן היטב.
6 מגלגלים חלקים מהמרציפן לגלילים בעובי בינוני וחותכים לפרוסות.
7 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את המרציפן. מכסים בנייר אפייה נוסף (לא במהודק), ומניחים במקום מאוורר למשך כמה ימים עד שהמרציפן מתקשה מעט. שומרים בקופסה סגורה.