עוגיות מדלן של אביבהעוגיות מדלן הצרפתיות הן מהמאפים שממש נמסים בפה, ולמרות שהן נראות מאוד מתוחכמות, די פשוט להכין אותן ולא צריך תבנית עם צורה מיוחדת
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
מדלן הוא אחד המאפים הכי עדינים שיש, מאלה שממש נמסים בפה. כדי להכין אותם צריך תבנית לעוגיות מדלן, אבל גם מי שאין לו כזו יכול להסתדר עם תבנית מאפינס-מיני. לי אין תבניות מיוחדות, ואני מכינה את העוגיות האלה בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים. המצרכים (20 מנות):(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
אופן ההכנה:1 בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את משחת הווניל או את גרגירי הווניל ואת גרדת הלימון ומצננים כמה דקות.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר והשקדים הטחונים.
3 טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
4 מוסיפים את החמאה המומסת ושוב מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
5 מקררים לשעה במקרר.
6 משמנים את התבנית עם חמאה ומקמחים מעט. מצננים לחצי שעה.
7 ממלאים את השקעים עם הבלילה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-12 עד 15 דקות.
8 מצננים 10 דקות בתוך התבנית, ולאחר מכן מוציאים את המדלן על רשת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע העבר הכנו עוגת עוגיות לוטוס |