במשך שנים לא הענקתי לפחזניות את הכבוד הראוי להן. זה לא שלא אהבתי אותן, הן פשוט לא נראו לי כמו משהו היסטרי, אלא כמו סתם עוד קינוח. רק לפני כשנה, בקורס הקונדיטוריה שעשיתי, ראיתי את האור. בשני שיעורי בצק רבוך מרוכזים הכנו פחזניות, אקליירים, שוקטים ועוד מספר קינוחים המורכבים מבצק מבושל, ופתאום התאהבתי.
פשטות ההכנה (כן, פשטות – לא יודעת למה בצק רבוך נחשב למסובך להכנה, אלה סתם יחסי ציבור רעים), האפשרויות האינסופיות כמעט לגיוון הבצק והמילוי – איך אפשר לא להתלהב?
לרגל ארוחה משפחתית החלטתי להכין פחזניות המכילות את שילוש הטעמים האהוב עלי: שוקולד, בננות וחמאת בוטנים. לבצק עצמו הוספתי מעט חמאת בוטנים, ואת הפחזניות המוכנות מילאתי בקצפת בננות. את חלקן טבלתי בחמאת בוטנים, ואת כל האחרות בשוקולד מומס.
איך יצא, אתם שואלים? במילה אחת - הורס. המצרכים (20 מנות):פחזניות
קרם בננות
ציפוי
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הפחזניות: מניחים חלב, חמאה (חתוכה לקוביות), חמאת בוטנים, מלח וסוכר בסיר. מבשלים עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
2 לאחר שהתערובת בסיר מגיעה לרתיחה, מוסיפים את כל הקמח בבת אחת וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק. מנמיכים את האש ומבשלים עוד דקה-שתיים, תוך כדי ערבוב.
3 מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב על מהירות בינונית, למשך ארבע-חמש דקות, עד לקירור הבצק.
4 כאשר הבצק מתקרר, מוסיפים ביצים בהדרגה (אחת אחת), תוך כדי ערבוב על מהירות בינונית. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק חלק ודביק מאד.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה (רצוי שתיים) בנייר אפיה.
6 מעבירים את הבצק בעזרת קלף או לקקן לשק זילוף אשר לקצהו מחובר צנתר בקוטר של כ-7-9 מ"מ (לא משנה אם הפיה חלקה או משוננת).
7 מזלפים פחזניות לתוך התבנית ומקפידים לשמור על מרווח של כ-3-4 ס"מ ביניהן, כיוון שהן תופחות באפיה.
7 מכניסים לתנור. אופים עשר דקות בלי לפתוח את דלת התנור. לאחר מכן פותחים את הדלת ומשאירים אותה פתוחה קלות, על ידי תחיבת ידית של כף עץ בין התנור לדלת. אופים עוד 20-25 דקות, עד שהפחזניות משחימות (30-35 דקות אפיה בסך הכל). מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
8 להכנת הקרם: מועכים בננות ומניחים בקערת המיקסר יחד עם השמנת והסוכר. מחברים וו בלון ומקציפים – מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה עד להגעה למהירות גבוהה – עד לקבלת קצפת יציבה.
9 ממלאים את הפחזניות באחת משתי הדרכים הבאות: חוצים כל פחזנית לרוחב ומניחים מעט קצפת, בערך כפית-שתיים, בפנים. סוגרים בחזרה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר בקוטר קטן (נניח 7 מ"מ), נועצים בחלקה התחתון של כל פחזנית וממלאים עד שהקרם מגיע לקצה.
10 לפני/אחרי המילוי (מה שיותר נוח), טובלים את הקצה העליון של כל פחזנית בחמאת בוטנים (רצוי להמס כמה שניות במיקרוגל) או בשוקולד מומס.
11 אוכלים מיד או מעבירים למקרר עד להגשה.
בקרו בבלוג של מור, morcake >> בשבוע שעבר הכנו אצבעות קורנפלקס ושוקולד לבן הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> סוריה: מעתה אסור לאכול קרואסונים |