עוגת שוקולד עסיסית ומופחתת קלוריותלקחנו מתכון מושחת של נייג'לה לוסון, וניסינו להפוך אותו ידידותי יותר לעורקים. הורדנו חמאה, הוספנו יוגורט, שינינו מינונים - וקיבלנו עוגת שוקולד עשירה ומופלאה, שאין בה שום אלמנט של התפשרות. לגזור ולשמור
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 11/12/13 06:11
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
בוקר אחד פתאום הבנתי שאין לי אף מתכון טוב לעוגת שוקולד בחושה ופשוטה, דבר שאמור להיות אלמנטרי למדי אצל מישהי שאוהבת לאפות ואוהבת עוגות שוקולד. למזלי נפלתי על מתכון של נייג'לה לוסון לעוגת שוקולד דחוסה ועסיסית, שנראה חלומי למדי. הטריק ששומר על העוגה עסיסית הוא שימוש במים רותחים שהופכים את הבלילה לנוזלית מאוד, אבל מייצרים עוגה רכה ועשירה. אה כן, וגם המון המון חמאה, מה שפחות מסתדר לי עם עוגה יומיומית, כזאת שלא מבזבזת את הקלוריות המיוחדות ששמורות לעוגות של אירועים חגיגיים.
אז קיצצתי קצת מהחמאה וקצת מהסוכר ושלחתי לתנור. מה אני אגיד לכם, יצא מעולה. אז קיצצתי עוד מהחמאה ועוד מהסוכר ואפילו קצת מהשוקולד - ומה אני אגיד לכם, גם יצא מעולה. המשכתי לקצץ ולקצץ, שיניתי כמויות והוספתי יוגורט שקצת יחזיר לחות על חשבון החמאה שנעלמה. בסופו של דבר הגעתי למתכון שונה לחלוטין מהמתכון המקורי, אבל מספיק טעים כדי לעמוד בפני עצמו.
אז מה קיבלנו בסופו של דבר? עוגת שוקולד בחושה ועסיסית, מופחתת קלוריות, שלא צריך אפילו מיקסר כדי להכין אותה – קערה וכף עץ יספיקו לחלוטין. אני קוראת לזה ניצחון. חבל רק שלא הצלחתי להתאפק וחיסלתי בעצמי חצי מהעוגה באותו היום. אין מה לעשות, you win some, you lose some.
המתכון המקורי של נייג'לה נמצא פה, אם תרצו לנסות גם אותו, אבל קחו בחשבון שיש שם פי 2.5 חמאה מאשר במתכון שלי. על אחריותכם.
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. אם לא משתמשים בתבנית סיליקון כדאי גם לרפד בנייר אפייה, כדי שיהיה יותר קל לשלוף אותה החוצה. 2 שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו במיקרו: מחממים בפולסים של 20-30 שניות ומערבבים בין לבין, עד שהוא נמס. נזהרים שלא יישרף. 3 מערבבים נמרצות את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט בהירה. מוסיפים את הביצים הטרופות, הווניל והיוגורט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 מוסיפים את השוקולד המומס (והמצונן מעט) ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים מעט. 5 מוסיפים בכל פעם קצת מים רותחים תוך כדי ערבוב, עד שכל המים והקמח נטמעים בתערובת. לא כדאי להוסיף במכה אחת את המים ולא כדאי לערבב מדי את התערובת. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
כמה נקודות חשובות:
* רצוי שכל מרכיבי העוגה יהיו בטמפרטורת החדר. * אפשר וכדאי לחזק את המים הרותחים בכפית של אבקת קפה נמס. * אני השתמשתי ביוגורט כבשים (במכל במשקל 140 גרם), אבל כל יוגורט אחר יעבוד, גם יוגורט במכל של 200 גרם. כמו כן, אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה. רק תשפכו את הנוזלים שנמצאים במכל מעל היוגורט או השמנת לפני הוספתם לבלילה. * אם יש קצת גושי קמח בבלילה אפשר לטרוף אותה מעט עם מטרפה, שתטפל בגושים ביעילות. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל חומוס ועגבניות חורפי משגע
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |